Baren

We kopen goudstaven in alle coupures

Zelfs vóór het verschijnen van gouden munten werden goudstaven in verschillende vormen en maten al 4000 jaar geleden als betaalmiddel gebruikt. Tegenwoordig worden goudstaven in alle coupures gemaakt, van 0,1 gram tot enkele kilo's. Goudstaven moeten altijd een fijn goudgehalte van ten minste 995 duizendsten (995/1000) bevatten en kunnen daarom in de handel als fijn goud worden aangeduid. Het gewicht, het fijne goudgehalte in duizendsten, het merk van de fabrikant, een serienummer en het productiejaar worden vermeld op alle goudstaven, die door gecertificeerde fabrikanten in de internationale handel worden gebracht.

Goud inkoop met authenticiteitsgarantie

De goudprijs is al geruime tijd erg hoog. Helaas roept dit feit ook op tot vervalsers. Om u en onszelf tegen dergelijke vervalsingen te beschermen, voeren we eerst een authenticiteitscontrole uit. Dientengevolge kunnen alleen vergulde blokken met wolfraamkern of uitpuilende stukken gevuld met onedele metalen worden bepaald.

Al tijdens onze gedetailleerde visuele inspectie kunnen we zien of de afbeelding relief en het oppervlak daadwerkelijk samenvallen met de afgedrukte (gemerkte) waarde van de fabrikant. Als serienummers beschikbaar zijn, kunnen vervalsingen snel worden bepaald, omdat in de meeste gevallen meerdere modellen van dezelfde nummering in omloop zijn.

Waardering en aanschaf van goudstaven

Het is niet gebruikelijk om te betalen voor winkelen met goud, maar met de juiste aanpak kan dit mogelijk zijn. Visueel maken ze veel, maar niet iedereen wil een dergelijk pronkstuk in zijn vitrine plaatsen. Het is echter zonde om deze in een doos of lade te stuiven. De goudstaven verkopen is precies de juiste oplossing.

De juiste tools voor een transparante rating van edelmetaal

Voor een goede goudstaafanalyse zijn bijvoorbeeld hydrostatische schalen, schuifmeters en andere meetinstrumenten, röntgenfluorescentieapparaten en ook meetapparatuur met echografie nodig. De elektrische geleidbaarheid speelt ook een rol.

Goudstaven verkopen is minder ingewikkeld dan het lijkt

Als u besluit een edelmetaal via ons te kopen, heeft u een competente partner aan uw zijde. Want als u ons uw goudstaven wilt verkopen, moet alles correct zijn. Alleen door een intensief evaluatieproces zal het aan het einde tevoorschijn komen, of uw baar dan altijd bestaat uit fijn goud, fijn zilver, fijn palladium of fijn platina. Hiervan is de aankoopwaarde uiteindelijk afhankelijk. Alles gebeurt voor uw bescherming. Laat u dus niet afschrikken door deze gebruikelijke procedure en wend u tot ons met vertrouwen voor het verkopen van uw gouden baren.