Gouden tanden verkopen

Tandgoud verkopen

Tandgoud verkopen

Uw gouden tanden verkopen? Tandgoud wordt in de tandheelkundige wereld gebruikt als vulmateriaal voor tanden en kronen. Omdat puur goud zeer zacht van vorm is, zijn bruggen, kronen of inlays gemaakt van een mengsel van goud en andere edelmetalen. In de meeste gevallen wordt een goudlegering met een hoog fijn goudgehalte gebruikt, wat het tandgoud zeer waardevol maakt. Om het zuivere goudgehalte terug te winnen, moet het zogenaamde "goudmantelproces" worden uitgevoerd met tandgoud.

Bij Gold Center Amsterdam kunt u zowel particulier als zakelijk terecht voor gouden tanden verkopen, bruggen, kronen etc.
Wij kopen alle soorten tandheelkundig goud in.

Aankoop van tandgoud: waardebepaling met behulp van chemische processen

Alle bestaande legeringscomponenten van tandgoud worden afgesplitst. Deze zogenaamde afzetting is te wijten aan het gebruik van verschillende smeltpunten en ook aan het natte zuurproces. De aqua regia is ook een van hen. Deze aqua regia is een 3: 1 mengsel van zout en salpeterzuur. Sommige edelmetalen worden daardoor succesvol afgesplitst.

Tandgoud taxeren met behulp van de zogenaamde goudmantelmethode

Tandgoud is eigenlijk een waardevol edelmetaal. De waarde ervan kan echter alleen exact worden bepaald als alle hulpstoffen nauwkeurig worden bepaald met behulp van een ingewikkeld scheerproces. Je zou het ook zo kunnen zeggen: het tandgoud wordt in zijn volledige componenten afgebroken.

Tandgoud verkopen of tandgoud taxeren is bij Gold Center Amsterdam altijd mogelijk.